Cookies

Om deze website te verbeteren wordt gebruik gemaakt van functionele en analytische cookies. Door verder te gaan op deze website ga je hiermee akkoord. Lees ons privacystatement.

Navigatie overslaan

Robotica

Een robot is een programmeerbare machine die verschillende taken automatisch uit kan voeren, zonder dat hier menselijke handelingen voor nodig zijn. Robots worden steeds vaker ingezet om zwaar, lastig of gevaarlijk werk uit hand te nemen. Bij Bouwtechnics zijn wij niet alleen in staat om een robot te vinden die aansluit bij jouw wensen en verwachtingen, maar programmeren de robot ook op maat. Hieronder is een overzicht te zien van de verschillende robots die wij op dit moment aanbieden. Wij zijn een gecertificeerde partner van ABB. ABB is marktleider op het gebied van robotica.

4-assige robots

Een 4-assige robot is een type industriële robot die vier bewegingsassen heeft. Hierdoor kan de robot snellere bewegingen maken en is deze vaak financieel aantrekkelijker dan een robot met 6 assen. Een robot met 4 assen wordt vaak gebruikt voor palletiseertaken.

6-assige robots

Een 6-assige robot is een type industriële robot die zes bewegingsassen heeft. Hierdoor kan de robot nog flexibeler en veelzijdiger bewegen dan een robot met vier assen. Robots met zes assen worden vaak gebruikt voor taken als pick & place, diverse handelingstaken, assembleren, spuiten en lassen.

Cobots

Een cobot is een collaboratieve robot. Dit betekent dat hij ontworpen is om in nauwe samenwerking met mensen te werken. Cobots worden steeds populairder omdat ze veilig naast mensen kunnen werken en gemakkelijk geïntegreerd kunnen worden in bestaande productielijnen.

Pick & Place robots

Een Pick & Place robot is een soort industriële robot die wordt gebruikt om voorwerpen op te pakken en op een andere plaats neer te zetten. Een Pick & Place robot heeft korte cyclustijden. Deze robots worden vaak gebruikt in fabrieken en magazijnen om producten van de ene transportband/doos naar de andere te verplaatsen.

ABB Robotics Nederland

ABB is een toonaangevende leverancier van industriële robots en automatiseringsoplossingen. Het bedrijf heeft een groot aanbod van robots, waaronder collaboratieve robots, lasrobots, handlingrobots en palletiseerrobots. Naast zijn robotaanbod biedt ABB ook een verschillende automatiseringsoplossingen aan, zoals controllers, software, vision-systemen en veiligheidsproducten.

ABB biedt bijvoorbeeld collaboratieve robots aan die veilig naast mensen kunnen werken. Bovendien behoren de robots van ABB tot de meest geavanceerde op de markt en kunnen ze lasnaden van hoge kwaliteit leveren. Daarnaast bieden de handlingrobots van ABB een hoge snelheid en nauwkeurigheid voor taken zoals pick-and-place of machinebediening. Ten slotte kunnen ABB palletiseerrobots de efficiëntie en veiligheid in magazijnomgevingen verbeteren.

Er zijn tal van redenen om ABB te kiezen voor jouw robotica- en automatiseringsbehoeften. Het bedrijf heeft meer dan 50 jaar ervaring in de sector en is een wereldleider wat marktaandeel betreft. Wanneer je kiest voor ABB kun je er zeker van zijn dat je kiest voor een bedrijf met een bewezen staat van dienst.

ABB Robot programmeren

Bouwtechnics helpt niet alleen bij de integratie van de robot, maar biedt ook ondersteuning. Met meer dan 30 jaar ervaring binnen het vakgebied kunnen wij maatwerk leveren. Bouwtechnics installeert en integreert de robot en biedt service en een eventuele opleiding, zodat de robot zo snel mogelijk in werking gesteld kan worden.

Wat zijn de voordelen van robotica?

De voordelen van robotica zijn talrijk. Je kunt bijvoorbeeld processen automatiseren om de productie te versnellen of de kwaliteit te verbeteren. Automatisering kan ook helpen de kosten te verlagen door de behoefte aan handmatige arbeid te verminderen. Bovendien kan het automatiseren van taken de veiligheid op de werkplek verbeteren door de kans op menselijke fouten te verkleinen. Ten slotte kan het automatiseren van taken de arbeidsomstandigheden helpen verbeteren door het elimineren van repetitieve en gevaarlijke taken die anders door mensen zouden worden uitgevoerd. Daarnaast zijn robots 24/7 in te zetten!