Cookies

Om deze website te verbeteren wordt gebruik gemaakt van functionele en analytische cookies. Door verder te gaan op deze website ga je hiermee akkoord. Lees ons privacystatement.

Navigatie overslaan

Al 30 jaar ervaring

Bouwtechnics werd in 1990 opgericht door Freerk Bouwer als Bouwtechnics C&C B.V. In deze hoedanigheid legde het bedrijf zich met name toe op het automatiseren en programmeren van besturingen binnen de voedingsmiddelenindustrie. Enkele jaren geleden deed zoon Josper Bouwer zijn intrede binnen het bedrijf, met als doel het bedrijf uiteindelijk zelfstandig voort te kunnen zetten. Klanten kunnen nu naast besturingen ook bij Bouwtechnics terecht voor het ontwerpen en bouwen van machines en productielijnen. Zo wordt meer dan 30 jaar ervaring gecombineerd met nieuwe technologieën als robotbesturingen.

BLK Bouw Technics 276

Maatwerk, passende oplossingen

Een groot deel van de machines en oplossingen die Bouwtechnics levert, zijn klantspecifiek. Bouwtechnics kan dit realiseren door een goed, dynamisch team met expertise in verschillende disciplines. Vroeg in de ontwerpfase maken we afwegingen in bestaande koopdelen; bij voorkeur snel en goedkoop te fabriceren plaatwerk en precisie gedraaide en gefreesde onderdelen. Daarnaast wordt tijdens het ontwerp al rekening gehouden met de besturing en indien nodig de elektrische componenten. Er worden geen complexe en tijdrovende werktekeningen gemaakt. In plaats daarvan worden alle 3D-modellen omgezet naar onderdelen. Gefreesde, gedraaide, lasergesneden en 3D-geprinte onderdelen kunnen we binnen onze eigen werkplaats vervaardigen. Daarnaast maken we gebruik van toeleveranciers die diverse onderdelen kunnen water-/lasersnijden en kanten volgens de door ons aangeleverde 3D-modellen.
Bouwtechnics heeft een platte organisatie en er heerst een (Friese) no nonsense cultuur waarbinnen aanpakken belangrijk is.

BLK Bouw Technics 76

Techniek in beweging

In veel van de gebouwde machines worden bewegingen toegepast. Hiervoor kunnen we gebruik maken van robots, lineaire technieken en pneumatische aandrijving. Bouwtechnics heeft ook veel ervaring met het inkoppelen en gelijk laten lopen van productstromen.

Voor de robotica heeft Bouwtechnics een partnerschap met ABB Robotics en Automation. Voor de aansturing maken we veel gebruik van SEW en Festo- servotechniek. Voor de overkoepelende besturing is Siemens een vaste waarde.