Cookies

Om deze website te verbeteren wordt gebruik gemaakt van functionele en analytische cookies. Door verder te gaan op deze website ga je hiermee akkoord. Lees ons privacystatement.

Navigatie overslaan

Onze expertise

Van ontwerp naar volledige automatisering.

BLK Bouw Technics 256

Mechanisch ontwerp

Het mechanisch ontwerpen van een machine ontstaat vanuit een klantvraag. Als er niet meteen een concreet concept ontstaat, kan gekozen worden voor een pre-engineeringstraject, waarin verschillende mogelijke oplossingen onderzocht worden. Bouwtechnics kan hierbij een protoype van vooraf gedefinieerde kritische onderdelen bouwen, zodat het besproken concept bewezen kan worden. De uitkomst van het mechanisch ontwerp is een volledig 3D-model met hierin alle details, uitgewerkt in Autdesk of Inventor. Dit 3D-model dient als basis voor de inkoopdelen en de te vervaardigen delen en hierna voor de assemblage.

Microsoft Teams image

Besturing en robotica

Bouwtechnics ontwerpt en bouwt besturingen voor eigen machines en voor externe partijen. Hier in maken we ook het elektrisch schema en doen we de panelenbouw. Bouwtechnics werkt met name met Siemens PLC's. De software schrijven we volledig in eigen beheer. Als er gekozen wordt voor robotica binnen een systeem, is ABB Robotics onze vaste partner. De robots van ABB worden geprogrammeerd en vervolgens gesimuleerd in een 3D-omgeving (Robotstudio), zodat de werking al duidelijk is voordat de daadwerkelijke machine is gebouwd. Zowel voor de PLC's als voor de robotica geldt dat de besturingssoftware in de machines gezet wordt, waarna de machines volledig getest worden, waarbij de software nog gefinetuned kan worden. In veel gevallen is er een HMI-interface waarin de operators en technici kunnen schakelen binnen de machine-instellingen en/of productkeuzes. Bij alle besturingen is optioneel remote access inbegrepen, zodat de technici van Bouwtechnics op afstand toegang hebben tot uw machine.

BLK Bouw Technics 215

Vervaardiging en assemblage

Als de 3D-modellen van de machine(delen) gereed zijn, wordt gestart met de inkoop en vervaardiging van de onderdelen. Hierin heeft Bouwtechnics zelf de volgende mogelijkheden:

  • Conventioneel en CNC-freesmachine (voor de afmetingen1270 x 508 x 635 mm)
  • Draaien rond (maximale afmeting 315 mm)
  • Kunststof lasersnijden
  • 3D-printen
  • Lassen MIG/MAGen TIG 300 ampère op lastafel (afmetingen 2400x1200 mm)
  • Zagen (tot 370 mm)

Het voordeel van de digitale 3D-modellen die in de ontwerpfase worden gemaakt, is dat deze direct naar de CNC-freesmachine kunnen worden gestuurd. Onderdelen die niet op locatie kunnen worden geproduceerd, worden uitbesteed bij vaste partner bedrijven van Bouwtechnics.
Als alle onderdelen gereed zijn, vindt de assemblage plaats in de werkplaats. Door de aanwezigheid van een bovenloopkraan is het ook mogelijk grotere machines en zwaardere onderdelen te assembleren.

BLK Bouw Technics 279
Bouwtechnics Service

Inbedrijfstelling en service op locatie

Als de vervaardiging en assemblage van de machine gereed is, wordt de machine eerst getest en in bedrijf genomen in de eigen werkplaats. Hierna wordt de machine geplaatst bij de klant. Na plaatsing kunnen operators getraind worden voor het bedienen van de machine. Daarnaast biedt Bouwtechnics mogelijkheden voor service aan de machine na plaatsing.

Klanten vierkant

Onze klanten

Een groot deel van de klanten van Bouwtechnics bevindt zich in de voedingsmiddelen- en verpakkingsindustrie. Daarnaast is het aantal klanten uit de bouwsector in opkomst en doet Bouwtechnics ook projecten voor klanten uit andere sectoren.

Geïnteresseerd?

Laat het ons weten!